Филтри

Катeгории

Марки

«1»
Faber-Castell

Faber-Castell

Компанията е основана през 1761 г. в Щайн близо до Нюрнберг от майстора на шкафове Каспар Фабер (1730-1784) и е останала във фамилията Фабер в продължение на осем поколения.През годините компанията отваря клонове в Ню Йорк (1849), Лондон (1851), Париж (1855), както и във Виена (1872) и Санкт Петербург (1874). Компанията се разраства и става международна бладорение на амбициозният правнук на Каспар Фабер - Лотар (1817-1896).През 1900 г., след брака на внучката на Лотар с кадет от фамилията графове Кастел, предприятието AW Castell приема името Faber-Castell и ново лого, комбиниращо оригиналния надпис на Фабер с двойка биещи се рицари - логото на Кастел. Faber-Castell е един от най-големите и най-стари производители на писалки, моливи и други офис консумативи (например, телбоди, сметачни линии, гумички, линии за чертане), художествени материали, както и инструменти от висок клас за писане и луксозни кожени изделия. В момента работят 14 фабрики и 20 склада на едро (шест в Европа, четири в Азия, три в Северна Америка, пет в Южна Америка и по един в Австралия и Нова Зеландия). Персоналът наброява приблизително 7000 души в повече от 100 страни. Въпреки че компанията стартира в Германия, само малка част от от основната продукция още се произвежда там. Повечето от потребителски продукти на компанията са произведени в Бразилия. Faber-Castell в САЩ е със седалище в Кливланд, Охайо и е част от глобалната мрежа компании, опериращи в страни като Австралия, Бразилия и Индонезия.

775

продукти

Eberhard Faber

Eberhard Faber

Eberhard Faber е основана през 1922 г. близо до град Нюремберг, Германия като фабрика за моливи. През 1978 компанията е купена от Staedler, а по-късно компанията става собственост на Faber-Castell. Eberhard Faber произвеждат продукти силно ориентирани към децата и детското творчество. Колекцията поддържа високото качество на Faber-Castell и определено може да предложи добри продукти дори и за най-малките. Освен за децата Eberhard Faber предлагат и много продукти ориентирани към хоби и крафт материалите за творчество като полимерните глини Sculpey, Premo и много други.

18

продукти

Lanarte

Lanarte

Производител на гоблени. Компанията е създадена на 13 декември 1934 г. от Йоханес Аугустинус Мария Вергнес (Гуус) син на уважавано бизнес семейство в гр. Леуварден. Той основава магазин си в помещение в центъра на градчето в близост до красив канал, добре известен в Холандия. Първоначално магазинът предлага вълнени прежди за плетене, а по-късно разширява асортимента си и започва да продава простички комплекти за бродерия. Тъй като търсенето се увеличава, а по онова време предлагането на бродировъчни комплекти не е голямо, Гуус решава да пусне свои комплекти по името Naaldkunst - "занаят с игла". С течение на времето бизнесът се разраства, а комплектите за бродитране започват да се превръщат в основната продавана стока и се появява марката Ланарте. В момента Ланарте са едни от най-продаваните комплекти за бродиране в цял свят.

329

продукти

Орхидея

Орхидея

Производител на гоблени. Колекциите на Орхидея са много красиви и разнообразни. Възглавничките на орхидея са едни от най-красивите и се изработват с акрилни конци на панама 4.5 каунта. Щампите на Орхидея са в колекция с внушителен размер и се шият с 6 ката мулине. Те са предварително отпечатани на панама 10 каунта и дават огромно разнообразие от дизайни. Схемите на Орхидея също са много любопитни, защото ви дават възможност да ги комплектовате с конци по ваш избор от марките DMC, Anchor и Ariadna. Гоблените на Орхидея са сред най-интересните дизайни и са много приятни за изработка. Картичките и другите декорации на Орхидея са сред най-красивите от всички колекции и определено си заслужава да ги разгледате.

104

продукти

Ravel

Ravel

Ravel е марка производител на комплектовани бродерии с много красива колекция. Гоблените на Равел са разнообразни, иновативни и комплектовани с най-качествени материали. Сред моделите на Равел има някои наистина интригуващи колекции като Асиси и Холбайн. И двете колекции са създадени на основата на блекуърк бод. Компанията предлага и колекция с гоблени за деца "Sweety" с по-ниско ниво на сложност.

317

продукти

Vervaco

Vervaco

Производител на гоблени. Марката VERVACO е международно известна като водещ производител на висококачествени бродирани комплекти. VERVACO предлага пълна гама от комплекти в различни техники - колекцията съдържа както кръстат бод, така и гобленарски бод, детски комплекти и печатани покривки. Vervaco e иновативнa марка - всяка година излиза нова колекция с повече от 100 нови дизайна. Марката се продава в повече от 60 страни по света.

934

продукти

Caran D`Аche

Caran D`Аche

Caran D`Аche е швейцарска компания, производител на моливи и посожия за рисуване. Основана е през 1924г. от Арнолд Швайцер и взима името си от псевдонима водещия по това време художник Емануел Поаре - "Карандаш", което на руски означава "молив". Но едва ли Швайцер и Поаре са знаели, че произхода на думата всъщност е от турското "кара таш" - "черен камък" или графит...Компанията е известна и до днес с качествените материали които влага в продуктите си, както и с иновациите в своята област.

0

продукти

Mungyo

Mungyo

Пазарен лидер в родната Корея, Mungyo е специализирана в създаването на художествени материали от 1946 г. насам. Започвайки като производител на училищни черни дъски, Mungyo постоянно разширява продуктовата си линия, като отговаря на нуждите на клиентите чрез постоянно развитие на технологиите. Продуктите на компанията са включени в австралийски училищни бууклисти. Най-популярни са материалите им за рисуване от марката Gallery.

58

продукти

Maimeri

Maimeri

Италианската комапания Маймери е основана през 1923 в Милано от Джани Маймери и брат му Карло. Основната им концепция се състояла в желанието им да превърнат картинния материал сам по себе си в произведение на изкуството. Скоро след основаването фирмата е изправена пред предизвикателството на рецесията от 1929г., с което се справя отлично подобрявайки производсвените си процеси и качесвото на продуктите си. През 1951 г. когато Джани умира, компанията е поета от сина му Леоне, харизматична и предприемчива фигура, който успява да превърне обещаващата малка компания в познатата диамична индустрия на днешния ден. През 1974г. команията е една от първите в Италия, която монтира пречиствателна станция на отпадните си води, което още веднъж доказва желанието им да бъудат в крак с времето. След Леоне, директорския пост заема сина му Джани Маймери, кръстен на дядо му. През 1993 г. маймери разпространява концепцията за италианското качеството на продуктите си в целия свят , като постига голям успех в Европа, Русия и Съединените щатикакто и на пазарите в повече от 60 държави.

47

продукти

Riolis

Riolis

Риолис е руски производител на бродировъчни и мънистови комплекти. Продуктовата линия на компанията има над 700 комплекта за бродиране на кръстат бод, работа с мъниста и панделки, ажурно бродиране, необичайни методи за ръкоделие (Харденгър, Холбайн). Риолис предлагат гобленови комплекти от различни нива на трудност, за всеки вкус и бюджет. Компаията е на пазара от 17 години и предлага продукти с много високо качество. Производител на гоблени. .

813

продукти

ART S

30

продукти

Ranger

Ranger

Рейнджър е американска марка представена на страниците на Кадифе Крафт с колекция течни перли, които са подходящи както за разнообразни арт проекти върху хартии и други повърхности, но и върху текстил. Тези течни перли остават обемни и триизмерни след като изсъхнат пореди което изглеждат като малки перли.

0

продукти

DP Craft

DP Craft

DP Craft е полски крафт-бранд, който е собственост на компанията Dalprint. Тя е създадена през 1990 г. и първоначално е била в бизнеса с канцеларски материали. През 2006 година компанията решава да се съсредоточи върху крафт индустрията, която не е така популярната в Полша по това време. Впоследствие, след увеличаване на гамата продукти, компанията скоро създадва бранда DPCraft чието лого е поставено върху всички продукти. Страстта и отдадеността на хората, които работят в DPCraft й позволява бързо да се адаптира към нуждите на пазара. DPCraft предлага, наред с другото, скрапбукинг, кармейкинг и комплекти за декорация, както и творчески артикули за деца.

19

продукти

Folia

Folia

Като едно средно-голямо семейно предприятие Фолиа разработва, произвежда и разпространява висококачествени продукти за хоби и крафт-пазара. С течение на годините компанията се разширява в световен мащаб и в кратки срокове се превръща в един от водещите производители на хартия. Продуктовата гама включва крафт продукти, прозрачни опаковки, офис и чертожни материали, бои. За представянето на нашите продукти, ние предлагаме специални помощи за продажба. В компанията сега работят около 170 служители в Уенделщайн и още 30 служители в региона на Нюрнберг.

9

продукти

Nerchau

Nerchau

Nerchau е немска фабрика за боя, създадена от братя Хесел през 1834 г. Фабриката носи името на градчето, в което е основана, а то от 2011г. е част от град Гримма, област Лайпциг. През 1880 г. във фабриката са заети 100 души. През 1945 г. тя е национализирана и става част от Източна Германия. След обединението на Германия на фабриката е била продавана няколко пъти и сега принадлежи на Schoenfeld GmbH (Дюселдорф), която е производител на боите Lukas от 1862 г.

7

продукти

Кадифе Крафт

1584

продукти

Гоблени Heritage Crafts

Гоблени Heritage Crafts

Производител на гоблени. Гоблените на Heritage са нежни, интригуващи и тематични. Сред тях можете да откриете любопитни тематични групи, класически сюжети, уникални портрети и пейзажи. Ще забележите, че авторите на Heritage имат много нежно отношение към рисунъка. Работи се с конци DMC като на много места можете да избирате между 14 и 27 каунта.

30

продукти

Бродерии Duftin

Бродерии Duftin

Производител на гоблени. Тук откриете зашеметяващата колекция на Duftin. Дизайнерите на Duftin работят с богато разнообразие от различни бодове, което прави всички колекции на Duftin наистина уникални и много вълнуващи. Упътванията на Duftin са изчерпателни, придружени са с графики, цветни чертежи и всичко необходимо за да можете да ги създадете. Duftin работят с най-висококачествени материали и ще ви изненадат много приятно.

0

продукти

Dovecrafts

Dovecrafts

Доувкрафт е английска компания специализирана в производството на крафт продукти

1

продукти

Vincent

Vincent

Винсент е марка, която представя колекция с качествени, но много достъпни маслени бои за рисуване както и платна за рисуване. Продуктите на Vincent са произведени по моделите на съвременните технологии и доброто им качество ги прави много изгодни.

1

продукти

Nimue

Nimue

Нимуе е известна френска колекция гоблени, която се отличава с много характерен стил на рисунъка, цветови подбор и много авторски сюжети. Обикновено гоблените в колекцията на Нимуе изобразяват феи, джуджета, симпатични и странни приказни същества, които се веселят или са уловени в застинал миг от тяхното ежедневие. Работи се с DMC конци, често в моделите участват разнообразни бодове като кръстат бод, гобленов бод, обтегнат бод, четвърт бод, четвърт кръстат бод, но всички те са пределно ясно показани с чертежи, графики и допълнителни бележки и обяснения. Освен оригиналните чертежи и инструкции комплектите съдържат и превод на български език. Това е една от най-оригиналните колекции гоблени в цял свят. Производител на гоблени.

2

продукти

Daily Art

Daily Art

Марката Daily Art се произвежда в Литва. Колекцията на Daily Art включва много голямо разнообразие от бои и хоби материали за изработката на разнообразни декорации. Специално място в тази колекция е отледено на лаковете за декупаж, които са произведени в огромно разнообразие от видове с вариации в ефектите и начин на напукване на повърхността. Всички материали на Daily Art имат много добро качество и отлична цена. Освен че са много достъпни като цена те са и така подбрани като свойства, че да бъдат полезни в голям брой случай.

6

продукти

Milan

Milan

MILAN е фамилно предприятие, като за начало на фирмената дейност се смята 1918 г., когато пуска на пазара първите синтетични гуми за изтриване.. Компанията се гордее с дългогодишната си традиция и професионалния подход, което й помага да стане водещ производител на гума в света, с повече от 80 различни модела, както и много други продукти свързани с офис оборудването.

30

продукти

Schneider

Schneider

Шнайдер е семеен бизнес установен през 1939г. в Германия. Фирмата основно се занимава с широк набор от средства за писане - химикали, писалки, пиромоливи и др. Продуктите на Schneider са качествени и предоставят наистина много приятен комфорт при писане, рисуване и изобщо при използването им. Гамата от продукти е много голяма и това ви дава възможност да си изберете наистина хубави материали с разнообразен характер и приложение.

3

продукти

Diplomat

Diplomat

"DIPLOMAT" е марка луксозни средства за писане

0

продукти

BORGHINI

BORGHINI

Боргини е италианска фирма за производство на писалки и химикалки създадена през 1956г. от Джорджо Ваудано.

1

продукти

ICO

1

продукти

Невская Палитра Санкт Петербург

Невская Палитра Санкт Петербург

Боите на Невская Палитра са известни в цял свят със своето високо качество. Те са подчертано харесвани и от професионалисти и от любители. За всяка отделна боя могат да се изтъкнат предимства, но обобщено казано това са наистина много качествени бои и то на достъпна цена. Невская Палитра произвежда бои от 80 години като през изминалото време са съсредоточили усилията си над следните групи продукти - акварелни бои, акрилни бои, маслени бои, темперни бои и гваш. Едни от най-известните колекции продукти в тези традиции са Бели нощи, Мастер Клас, Ладога, Сонет, Декола и Цветик.

70

продукти

Mozaikstein

Mozaikstein

Mozaikstein произвеждат сегменти за мозайки и мозаечни плочки от разнообразен вид за декорации и създаване на уникални мозайки. Мозайките на Mozaikstein са различни по вид и състав, някои са от стъкло, огледални, други са порцеланови, а има и мозаечни сегменти от специални смеси, които са много известни и харесвани. С тези мозаечни плочици се създават наистина атрактивни мозайки и за интериор и за екстериор и това ги прави много харесвани.

0

продукти

DAS

DAS

DAS е група продукти глини, които са много известни у нас. Тези глини съхнат на въздух и са много удобни за изработване на голям брой декорации. Когато изсъхне глината става относително здрава и това я прави подходяща за създаване на малки пластики и декорации както и в някои случаи за бижута. Глината се свива относително малко в процеса на съхнене.

0

продукти

DARWI

4

продукти

Cernit

0

продукти

Sculpey

0

продукти

Copic

783

продукти

Marabu

Marabu

Marabu е водещ немски производител на бои и средства за рисуване.

1177

продукти

APLI

0

продукти

KOH-I-NOOR

656

продукти

TODO

0

продукти

Conda

Conda

Основана през 1993 г. Конда Груп вече е водещa компания в производството на художествени материали в Китай с дистрибутори в повече от 100 страни.

5

продукти

Primo

15

продукти

GIOTTO

0

продукти

Luna

0

продукти

Алиса

Алиса

Известна марка руски гоблени с дълга линия от по-малки като размер гоблени със закачливи и чаровни сюжети. Колекцията съдържа също изумително красиви гоблени на цветя, животни, натюрморти и много други. Шие се най-често в кръстат бод като в някои модели има гобленов бод и обтегнат бод. Работи се с качествени материали от марката Gamma - конци, игли и панама. Производител на гоблени.

42

продукти

Златно руно

Златно руно

Златно руно е руски производител на гоблени изнествен в цял свят със своята красива и богати на цветове и сюжети колекция. В нея ще откриете пейзажи, животни, приказни сюжети, модели по известни картини, шеговити сюжети и много други модели. Колекцията е комплектована с висококачествени материали -немските памучни конци Мадейра и панама Zweigart.

57

продукти

Дименшънс

Дименшънс

Производител на гоблени от Америка. Колекцията гоблени на Дименшънс е една от най-красивите в света. Гоблените са с много изящни и любопитни сюжети. Колекцията е много голяма и разнобразна като вътре ще откриете и модели, които се изработват в комбинация от гобленов и кръстат бод. Материалите в комплектите са от най-високо качество и всички комплекти са оригинали както и при другите колекции гоблени, които предлагаме.

234

продукти

Madeira

Madeira

Мадейра произвеждат едни от най-качествените памучни конци за гоблени като колекцията е много голяма и цветовете са красиви. Конците за гоблени на Мадейра са изработени от най-качествен египетски марселизиран памук. Те имат релефен и лъскав вид, когато са ушити и се използват от производителите на Златно Руно. Те са опаковани в пликчета и не се прашат, когато ги отворите. Опаковани са в по-дълъг метраж от другите марки памучни конци.

34

продукти

Elbesee

Elbesee

Elbesee е английски производител на гергефи и аксесоари за гобленари. Колекцията съдържа голямо разнообразие от модели с различни размери, което дава много по-добра възможност за избор. Фирмата се занимава с изработка на дървени изделия вече 50 години и е утвърдена като производител на качествени продукти.

0

продукти

Preciosa

Preciosa

Чешки калибрирани мъниста, които са с много високо качество и са подходящи за прецизно подредени сегменти и бижута. Тези оригинални мъниста се произваждат в Чехия и се отличават с красивите си цветове и равномерност. Те са предпочитан избор, когато се търсят мъниста с максимално еднакъв размер.

2

продукти

GABOL

GABOL

Габол е испанска фирма, създадена през 1965 във Валенсия

0

продукти

Lucas

2

продукти

SINGER

0

продукти

Royal Talens

22

продукти

Pebeo

Pebeo

Pebeo, базирана в Прованс, Франция, е семеен бизнес свързан с производството на бои и аксесоари за художници от цял ​​свят. Основана през 1919 г. от Claudius Chaveau, Пебео е рожба на страстта към алхимията на изкуството предавана от баща на син. Robert Chaveau поставя акцент върху творчеството и бързо се превръща в еталон за иновациите му в материалите за изобразително изкуство, графиката, професионални и ученически бои. Eric Chaveau, текущият главен изпълнителен директор, доразвива работата на баща си и дава на Pebeo международно измерение.

2

продукти

Winsor & Newton

0

продукти

LYRA

1

продукти

Lefranc & Bourgeois

Lefranc & Bourgeois

Френска фирма за разнообразни материали за рисуване - маслени и акрилни бои, стативи, четки и шпакли и различни аксесоари

6

продукти

Cretacolor

44

продукти

Rafaelo Artist

0

продукти

Welte

0

продукти

DESQ

2

продукти

SONY

0

продукти

CANSON

CANSON

CANSON произвеждат хартия от 450 години. Всичко започва през 1557 година, когато Жак Монголфие се установява в Божоле и през следващите няколко столетия членове на неговото семейство основават редица фаблики за хартия.

0

продукти

Tombow

99

продукти

Finmark

9

продукти

Viva Decor

0

продукти

Vallejo

0

продукти

UHU

12

продукти

Stamperia

0

продукти

Papercraft

0

продукти

Idea

9

продукти

Sizzix

Sizzix

Сизикс е производител на различни материли и инструменти за крафтинг - папки за релеф, преси Биг Шот и мн.др.

1

продукти

Draw&Art

0

продукти

Gallery

81

продукти

Smile

84

продукти

Permin

Permin

Пермин е датска компания, създадена през 1854г. в Копенхаген от Кристиан Пермин. Основният й продукт в началото са били бродериите за декориране на завеси, столове, спално бельо, кърпи. По време на Първата световна война прдажбата на тези "луксозни" изделия силно намалява и компанията започва да търси нови продукти. Така се появяват някои ранни форми на комплектите за бодиране. след войната бизнесът се разраства и започва износ към Швеция. След вората световна война компанията създава дъщерно дружество в Норвегия. През 1953г. се появяват първите цветни схеми, но производтството им е все още много скъпо. През 1992г. компанията създава филиал и в Германия. Днес Пермин е една модерна компания отговаряща на всички съвременни стандарти. Създадена от Кристиан Пермин, компанията преминава в ръцете на сина му Карл Пермин, а впоследствие и на внука му Нилс Пермин, а понастоящем компанията се управлява от Фриц Нордлунде. През 2014г. се навършват 160г. от създаването на Пермин.

67

продукти

Луч

6

продукти

Creativ

Creativ

Компанията Creativ е основана в Дания през 2000 г., като днес има представителства в седем европейски страни.

0

продукти

Manuscript

5

продукти

WOW!

3

продукти

Шминке

Шминке

Немска фирма за художествени материали.

15

продукти

Royal & Langnickel

0

продукти

RTO

1176

продукти

Revell

Revell

Revell е американска компания (Чикаго) специализирана в производството на мини модели за сглобяване.

0

продукти

Staedtler

247

продукти

Pentart

1

продукти

Heyda

0

продукти

Senator

0

продукти

Алмазна живопис

17

продукти

Dahle

10

продукти

Jovi

24

продукти

Knorr Prandell

6

продукти

Ugears

Ugears

е руска компания за производство на модели за сглобяване от дърво с движещи се части.

0

продукти

Collection D'Art

999

продукти

Craftabilia

2671

продукти

Daler Rowney

4

продукти

Cadence

Cadence

Каденс е турска фирма за производство на крафт и

30

продукти

Derwent

3

продукти

Piko

Piko

PIKO Spielwaren GmbH е компания със седалище в Sonneberg. С над 550 служители в производствените обекти в Sonneberg (Германия) и Chashan (Китай) PIKO е един от водещите немски и европейски производители на модерни модели на влакове и аксесоари в мащабите G, H0, TT, N. Традиционната компания е основана през 1949 г. в Кемниц (Германия) и се управлява от собственика й д-р Рене Ф. Уилфер от 1992 г. насам.

0

продукти

Fleischmann

0

продукти

Roco

0

продукти

Woolla

1

продукти

Quasart

272

продукти

ThouchNew

166

продукти

JOLLY

2

продукти

Luca - S

26

продукти

Merejka

1

продукти

Rosa

11

продукти

MP Studia

12

продукти

Ariadna

20

продукти

Carioca

11

продукти

Viarco

0

продукти

Basic Kraft

219

продукти

Wizardi

14

продукти

Издателство Просвета

0

продукти

Old Street Publishing House

29

продукти

AT PUBLISHING

0

продукти

PANNA

0

продукти

Peppy

2

продукти

FREYJA

0

продукти

Върни До Горе